Suroviny vymiešame v mixéri tak aby sa odliepalo od stien nádoby, je pekne elastické. Necháme prebehnúť prvotné kysnutie na linke v teple, 2-3 hodiny.
Zvyknem zarobiť cesto večer.Po tejto dobe máme dve možnosti: buď odložíme cesto do chladničky na noc a ráno vytvarujeme bagety alebo hneď po prvom kvasení spravíme bagety už tak vytvarované necháme kysnúť v chladničke celú noc.
Ja mám rada čerstvo upečené, tak volím skôr to chladničkové kysnutie. Pretože nechcem mať bagety na večeru ale na raňajky. 🙂 Ale ak by predsa, môže celé kysnutie prebehnúť v teple. Ak začnete s ich prípravou nie večer ale ráno.
Pečieme so záparou asi 25-35 minút, prvých 10 minút na 250 stupňoch, neskôr teplotu stiahneme na 220 stupňov. Po upečení necháme dobre vychladnúť.