Makový kringel
Maková mňamka. Vrháme sa na neho takmer hneď po upečení. Zmizne okamžite.
Maková mňamka. Vrháme sa na neho takmer hneď po upečení. Zmizne okamžite.
REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami.
Ako upiecť kváskové “hot cross buns”? Sú nielen anglickou veľkonočnou špecialitou. Jedávajú sa aj na Novom Zélende, v Kanade na Veľký piatok. Tak ako my
Občas som si rada kúpila štólu. A tak som si tento rok spravila kváskovú, s kopou kandizovaného ovocia. Kto má rád marcipán, môže do nej
Veľmi radi chodievame do španielskej Andalúzie. Keďže rada ochutnávam nové jedlá, neodolala som typickému sladkému pečivu, ktoré je potreté masťou. A tu je moja kvásková verzia.
Ak máte radi kysnutý koláč ale máte po jeho zjedení rôzne zdravotné problémy, tak tento kváskový je pre vás to pravé.
Nielen na Veľkú noc. Hocikedy na nedeľné raňajky, s maslom a džemom. 🙂
Kvásková bublanina – ako ju upiecť? Ak máte veľa kvásku v chladničke, skúste ho pridať do bublaniny. Ja som použila ryžový s použitím prirodzene bezlepkových