Zázvorové muffiny s hruškou sú od pôžitkárskej Nigelly. Trošku som ho upravila.
Zázvorové muffiny s hruškou – recept:
250 g múky – môže byť aj špaldová celozrnná 150 g a mandľovej múky 100 g
140 g sladila – xylitol plus 1 lyžica medu
1 kyslá smotana
2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
110 ml oleja alebo prepusteného masla
2 vajíčka
1 veľká hruška, ošúpaná a nakrájaná na kocky
140 g sladila – xylitol plus 1 lyžica medu
1 kyslá smotana
2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
110 ml oleja alebo prepusteného masla
2 vajíčka
1 veľká hruška, ošúpaná a nakrájaná na kocky
2-3 lyžičky mletého zázvoru, ja by som aj pridala, zázvor môžem, teraz som dala menej, aby to chceli jesť aj deti
plus nejaký tmavší trstinový cukor na posypanie každej muffiny pred pečením – pol kávovej lyžičky.
plus nejaký tmavší trstinový cukor na posypanie každej muffiny pred pečením – pol kávovej lyžičky.
Mokré suroviny zmiešame zvlásť a pridáme k suchým, dobre zamiešame a nakoniec pridáme hrušku.
Každú muffinu posypeme trstinovým cukrom. Pečieme na 200 stupňoch približne 20 minút. Najlepšie sú ešte teplé.