Zdravé pečenie

Čím sa vyznačuje linecké pečivo – makadámové? Bezlepkové pečivo je viac krehké, tak nechajte ich najprv dobre vychladnúť, kým ich budete dávať z plechu preč. Neskôr zlepujte nejakým kvalitným džemom – najlepšie bez cukru – ja som použila marhuľový alebo si môžete aj doma vytvoriť svoj vlastný – s chia semienkom. Rozmixujte ovocie, napr. aj mrazené, nejaké sladidlo, napr. môžete použiť aj niečo z tzv. „superfoods“ – lucuma alebo maca  a chia semienka použijete na to, aby rozmixovaná zmes sa stala gelovitá. Ak nemáte „superfoods“, tak použite ďatľový sirup alebo pomixované sušené ovocie.

Linecké pečivo - makadámové

Ak nemôžete použiť vajíčko, tento recept je práve pre vás.

Linecké pečivo – makadámové – recept:

140 g tapiokovej múky   

80 g cirokovej hladkej múky

60 g makadámovej múky (ak nemáte, môžete použiť aj mandľovú)

1 lyžička ľanovej múky, alebo pomleté ľanové semienko

70 g sladidla – brezový cukor alebo cukor z kokosových kvetov

140 g masla alebo ghee

Suroviny zmiešame, spracujeme do cesta, ktoré odložíme aspoň na hodinu do chladu. Neskôr z neho vykrajujeme tvary. Hrúbka cesta, ako sa vám podarí. S týmto bezlepkových cestom sa pracuje ok, ak pridáte vajíčko, tak ešte lepšie a nebudú koláčiky tak veľmi krehké. Mňa ale na bezlepkovom pečive baví práve táto krehkosť.

Pečieme asi 10 minút na 180tich stupňoch, tiež môžeme dlhšie, ak chceme mať chrumkavé kúsky.

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :