Ako upiecť makovo višňový koláč?
Makovo višňový koláč – zloženie:
- špalda alebo bezlepková múky(pohánka, teff, mandle)
- mak
- xylitol alebo trstinový cukor
- višne
Recept
240 g celozrnnej špaldovej múky alebo mix bezlepkových múk
50 g trstinového cukru alebo xylitolu
1 vajíčko
100 g tuku – použila som Alsan bio
vypracovala som cesto, šupla som ho na hoďku do chladničky, zatiaľ som si spravila plnku.
Plnka:
maku od oka – koľko máte radi, dala som asi 200 g – pomlela som ho len tak zľahka v kávovom mlynčeku, takže to bola raz-dva
1 dcl mandľového mlieka, podľa chuti sladidlo – nevážila som, dala som trstinový cukor a stéviu, tiež som pridala trochu domáceho slivkovo-jablkového lekváru. Pridala som zavarené, odkôstkované višne v rume.
Cesto som po kúskoch vložila do 24 cm formy, roztlačila ho aj po bokoch, vyliala plnku a zvyšok, asi 1/3 som nastrúhala navrch a dala piecť cca 40 minút na 180 stupňov.