Ako pripraviť gaštanové placky? Ak môžete zázvor v pečive, toto vám bude chutiť. Môžete ich plniť nugátom alebo pistáciovým krémom od Powerlogy alebo gaštanovým pyré zmiešaným so šľahačkou či kokosovou smotanou. Plniť treba takmer pred podávaním.
Gaštanové placky – recept:
150 g varených gaštanov pomixovaných
80 g masla
1/2 lyžičky prášku do pečiva
80 g pohánkovej múky
30 g tapioku (alebo normálneho škrobu)
1 lyžica citrónovej kôry
2 lyžice kokosového mlieka
1 vajíčko
zázvor nastrúhaný a z neho voda (cca 15 g)
Postup:
Maslo vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou do peny. Vmiešame do nej gaštanové pyré, šťavu zo zázvoru (ostrúhaný zázvor vymačkáme), vajíčko a postupne primiešame múku a kypriaci prášok. Hotové cesto si dáme do cukrárskeho sáčku a na plech s papierom na pečenie striekame malé bochníčky o veľkosti asi 2 cm. Pečieme asi na 160 stupňoch 10 minút.
Plnka:
Plniť môžeme nugátom alebo pistáciovým krémom od Powerlogy alebo gaštanovým pyré zmiešaným s vyšľahanou šľahačkou.(alebo kokosovým mliekom či smotanou)
Ozdobiť môžete kandizovaným zázvorom.
Foto: Denisa Potičná, FoodStyling: Zuzana Haláková