Zdravé pečenie

Ako pripraviť gaštanové placky? Ak môžete zázvor v pečive, toto vám bude chutiť. Môžete ich plniť nugátom alebo pistáciovým krémom od Powerlogy alebo gaštanovým pyré zmiešaným so šľahačkou či kokosovou smotanou. Plniť treba takmer pred podávaním.

 

Gaštanové placky

Gaštanové placky – recept:

150 g varených gaštanov pomixovaných

80 g masla

1/2 lyžičky prášku do pečiva

80 g pohánkovej múky

30 g tapioku (alebo normálneho škrobu)

1 lyžica citrónovej kôry

2 lyžice kokosového mlieka

1 vajíčko

zázvor nastrúhaný a z neho voda (cca 15 g)

 

Postup:

Maslo vyšľaháme s cukrom  a citrónovou kôrou do peny. Vmiešame do nej gaštanové pyré, šťavu zo zázvoru (ostrúhaný zázvor vymačkáme), vajíčko a postupne primiešame múku a kypriaci prášok. Hotové cesto si dáme do cukrárskeho sáčku a na plech s papierom na pečenie striekame malé bochníčky o veľkosti asi 2 cm. Pečieme asi na 160 stupňoch 10 minút.

Plnka:

Plniť môžeme nugátom alebo pistáciovým krémom od Powerlogy alebo gaštanovým pyré zmiešaným s vyšľahanou šľahačkou.(alebo kokosovým mliekom či smotanou)

Ozdobiť môžete kandizovaným zázvorom.

 

Foto: Denisa Potičná, FoodStyling: Zuzana Haláková

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :