Cícerová bábovka – ako ju pripraviť? Už ste skúšali túto bábovku bez bielej múky, bez mlieka a s cícerom? Po chuti cíceru ani stopy. Naozaj. Vyskúšajte.
Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z neho pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou tiež je, že varením a ani konzervovaním nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek, čo sa pri iných druhoch potravín nestáva. Potom sú to aj vitamíny skupiny B a draslík, vápnik. A ešte k tomu veľká proteínová bomba pre naše telo.
Cícerová bábovka – recept:
1 konzerva prepláchnutého vareného cíceru z konzervy, asi 220g (bez vody), napr. dmBio
(môže byť aj suchý, doma varený, len konzerva je rýchlovka)
150 ml pomarančového alebo jablkového džúsu
4 vajíčka
110 g kokosového cukru – nižší glykemický index
70 g kvalitného kakaa
štipka vanilky
2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
Postup:
Opláchnutý cícer rozmixujeme s pomarančovým alebo jablkovým džúsom, vyšľaháme si vajíčka s cukrom do peny, zmiešame s cícerovou zmesou, pridáme kakao, vanilku, 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva a dobre premiešame.
Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme kakaom.
Pečieme asi 50 minút na 180 stupňoch.
Keď som cesto dávala do formy, bolo to úplne tekuté, tak sa nezľaknite.
Za požičanie krásnych vecí na styling ďakujem obchodíku – tanieriky – Apropos na Štúrovej a stojan- H&M Home v Eurovei.
Foto: Denisa Potičná
Food styling: Zuzana Haláková