Zdravé pečenie

Tieto muffiny pripomínajú konzistenciou šťavnaté brownie.  Aj o dva dni boli super. Recept je na 10 väčších muffin.
Muffiny čokoláda-kokos-banán

80 g pomletého bieleho maku

50 g strúhaného kokosu

80 g šáchorovej múky (múka zo zemných mandlí, môžete použiť aj klasickú mandľovú múku)

4 veľké banány, prípadne ešte lyžica trstinového cukru Muscovado

100 ml kokosového mlieka

20 g kvalitného kakaa

100 g horkej čokolády – rozpustenej alebo na kúsky

3 vajíčka (źĺtka a bielky zvlášť vyšľahať)

1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva

Žĺtka som vyšľahala samotné čo najviac alebo môžete s lyžicou trstinového cukru Muscovado, pridala suché suroviny, pomixované banány s kokosovým mliekom, nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto je redšie. Plníme košíčky do 2/3 alebo môžeme upiecť aj na menšom plechu.

Muffiny čokoláda-kokos-banán sa piekli dlhšie, minimálne 30 minút na 180tich stupňoch.

 

čoko-banán-kokosmuffin3

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :