Tieto muffiny pripomínajú konzistenciou šťavnaté brownie. Aj o dva dni boli super. Recept je na 10 väčších muffin.
80 g pomletého bieleho maku
50 g strúhaného kokosu
80 g šáchorovej múky (múka zo zemných mandlí, môžete použiť aj klasickú mandľovú múku)
4 veľké banány, prípadne ešte lyžica trstinového cukru Muscovado
100 ml kokosového mlieka
20 g kvalitného kakaa
100 g horkej čokolády – rozpustenej alebo na kúsky
3 vajíčka (źĺtka a bielky zvlášť vyšľahať)
1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
Žĺtka som vyšľahala samotné čo najviac alebo môžete s lyžicou trstinového cukru Muscovado, pridala suché suroviny, pomixované banány s kokosovým mliekom, nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto je redšie. Plníme košíčky do 2/3 alebo môžeme upiecť aj na menšom plechu.
Muffiny čokoláda-kokos-banán sa piekli dlhšie, minimálne 30 minút na 180tich stupňoch.