Ako upiecť medvedie labky s tekvicovými semienkami?
Chcete do vianočného pečiva pridať trošku proteínov? Tak nahraďte časť múky nejakými semiačkami, ako napr. pri týchto labkách – tekvicovými.
Medvedie labky s tekvicovými semienkami – recept:
80 g pomixovaných lúpaných tekvicových semien
50 g trstinového cukru
1 žĺtok
130 g špaldovej celozrnnej múky
80 g masla
trošku soli
pol lyžičky škorice
štipka mletých “klinčekov”
lyžička kakaa
štipka kypriaceho prášku
maslo na vytretie formičiek
Postup:
Tekvicové semienka pomixujeme, prípadne použijeme tekvicovú múku. Zmiešame všetky suroviny, vypracujeme cesto a dáme aspoň na pol hodinku do chladu.
Formičky vymastíme maslom a vtláčame do nich kúsky cesta. Dáme piecť na plech pri teplote 170 stupňov, kým nechytia zlatú farbu, zhruba 15 minút. Po vybratí z rúry opatrne medvedie labky vyklopíme. Ešte teplé môžeme obaľovať v trstinovom cukre s vanilkou alebo škoricou, alebo ich môžeme nechať len také čisté.
Foto: Denisa Potičná
Styling: Zuzana Haláková