Pri nákupe nad 15 eur s kódom "BF10" zľava 10%, platí do 30.11.

Zdravé pečenie

Ako upiecť medvedie labky s tekvicovými semienkami?

Medvedie labky s tekvicovými semienkami

Chcete do vianočného pečiva pridať trošku proteínov? Tak nahraďte časť múky nejakými semiačkami, ako napr. pri týchto labkách – tekvicovými.

Medvedie labky s tekvicovými semienkami – recept:

80 g pomixovaných lúpaných tekvicových semien

50 g trstinového cukru

1 žĺtok

130 g špaldovej celozrnnej múky

80 g masla

trošku soli

pol lyžičky škorice

štipka mletých “klinčekov”

lyžička kakaa

štipka kypriaceho prášku

maslo na vytretie formičiek

Postup:

Tekvicové semienka pomixujeme, prípadne použijeme tekvicovú múku. Zmiešame všetky suroviny, vypracujeme cesto a dáme aspoň na pol hodinku do chladu.

Formičky vymastíme maslom a vtláčame do nich kúsky cesta. Dáme piecť na plech pri teplote 170 stupňov, kým nechytia zlatú farbu, zhruba 15 minút. Po vybratí z rúry opatrne medvedie labky vyklopíme. Ešte teplé môžeme obaľovať v trstinovom cukre s vanilkou alebo škoricou, alebo ich môžeme nechať len také čisté.

Foto: Denisa Potičná

Styling: Zuzana Haláková

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :